VEGANSKA KIKÄRTSBOLLAR
Efter en lång skoldag med långtråkiga föreläsningar om bildanalys, tog jag mig till gymmet och tränade en timme. På vägen hem svängde jag inom Netto som ligger på hemvägen, och fick syn på Risentas kikärtsbollar. Jag har sett när Clara Henry provar deras recept, och blev själv sugen att testa.
Ärligt talat är det väldigt underhållande att lunka omkring bland Nettos fyndhyllor, man vet aldrig vad man hittar och kommer hem med.
Jag kan meddela att jag absolut kan rekommendera kikärtsbollarna från Risenta till en vän! Jättelätt (eftersom jag inte är så värst världsvan i köket är det mycket tacksamt) och jättegott! Det enda som behövs tillsättas är 3 dl varmt vatten, och sedan rör man om tills det är en tät smet. Därefter rullar man bollar i egen önskad form, och penslar dem med rapsolja. Så steker man dem runt sju minuter på lagom hög värme, sen är det klart!
Eftersom jag äter pasta, pasta och åter pasta, så följde jag inte Risentas rekommendationer om att göra en pastasallad till. Utan jag ugnsbakade morötter och rödlök. En kall sweet-chili-sås till det passade alldeles utmärkt!
Kikärtsbollar får 4 av 5 elefanter. Lätta att göra, goda och miljövänliga!



